T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / BAFRA - Altınyaprak İlkokulu

Tarihçe

 Okulumuzun bulunduğu Bafra İlçemiz 35. ve36.enlem, 41.ve 42.boylamları arasında Karadeniz'e 22 km. uzaklıkta bir ilçedir. Bafra İlçesi Kızılırmak Deltası üzerinde kurulmuştur.

OKULUN/KURUMUN TARİHÇESİ

            Okulumuzun bulunduğu Bafra İlçemiz 35. ve36.enlem, 41.ve 42.boylamları arasında Karadeniz'e 22 km. uzaklıkta bir ilçedir. Bafra İlçesi Kızılırmak Deltası üzerinde kurulmuştur.

Okulumuzun arsasında 1/6 hisseli Ali oğlu Mümin Gündoğan ve 5/6 hisseli Süleyman kızı Hanife Gündoğan adlarına kayıtlı olup, bu kere kayıt malikleri taşınmazlarının tamamını imar planında Oklu yeri olarak ayrıldığından Samsun İl Özel İdaresine kayıtsız şartsız ve bedelsiz olarak hibe sureti ile temliklerinden tescili yapılmıştır.

 

            Okulumuza başlangıçta arsa sahiplerinin soyadları "Gündoğan İlköğretim Okulu" verilmesi ön plana çıkmış ise de arsa bedelinin Okulun maliyetinin % 70' ini karşılamadığından bu isim verilememiştir. Okulun bulunduğu mahalle isminden hareketle Altınyaprak İlköğretim Okulu verilmiş olup, günümüzde ise, Altınyaprak İlkokulu olarak değiştirilmiştir.

Okulumuz 1990 – 1991 Eğitim ve Öğretim Yılında 4 Öğretmen, 91 Öğrenci ile Eğitim ve Öğretime başlamıştır. Okul binası kısa sürede ihtiyaca cevap veremediğinden 1994 – 1995 Eğitim Öğretim Yılında ikili eğitime geçmek zorunda kalmıştır.

Okulların dönüşümü başlayınca, okulumuz ilkokula dönüşmüş,  2014 – 2015 Eğitim Öğretim yılında normal eğitime geçmiştir. Halen günümüzde Okulumuz normal eğitime devam etmekte olup, Anasınıfı dahil Toplamda, 368 Öğrenci Eğitim ve Öğretime devam etmektedir

Okulumuz 600 m2 taban alanına oturmuş vaziyettedir. Binanın yapım şekli betonarme olup, tuğla dolgu ve iki kat olarak yapılmıştır ve üzeri çatı kiremit kaplamadır. Yapıldığında ısınma şekli soba ile yapılmakta imiş. Soba ile ısınmada Okulda olumsuzluklar da yaşandığından,1999 Yılında onarıma alınarak pencerelerinin PVC ile değiştirilmesinin yanında, kalorifer sistemi de kurularak, Okulun ısınma ile ilgili problemleri çözüme kavuşmuş. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında ise doğal gaza geçilmiştir. Okulumuz 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında yer zeminleri seramikle kaplanmış , ilçemizde temizlik yönünden Beyaz Bayrağı hak etmiş ilçemizin güzide okullarından birisi olarak eğitim öğretime devam etmektedir.   Sınıflarımızda ortalama 28 öğrenci bulunmaktadır. Okulumuzda 12 derslik mevcut durumdadır.

OKULUN/KURUMUN ÖZELLİKLERİ

 

Okulumuz iki katlı ve 12 derslik, 1 öğrenci kantini, kız öğrenci ve erkek öğrenci tuvaletlerinden  oluşan ilkokul ve . Okul Öncesi öğrencileri için okul bahçesine yapılmış iki derslikli ana sınıfı binasından oluşmaktadır.. Anasınıfı öğrencilerine ait her türlü imkanlar mevcuttur. Okul binası içerisinde 1 Müdür Odası, 1 Müdür Yardımcısı Odası, 1 Öğretmenler Odası,  1 Rehberlik Servisi,1 Okul Memuru Odası, 1 Arşiv, 1 Hizmetli Odası,1 çok amaçlı salon  , 1 personel WC 'si ve 1 engelli tuvaleti bulunmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.08.2014 - Güncelleme: 21.11.2022 11:04 - Görüntülenme: 1716
  Beğen | 9  kişi beğendi